ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό το blogs δεν έχει καμμία σχέση με την επίσημη Κοινότητα Αφιδνών και απλώς αναφέρω αυτό το όνομα για να δείξω ότι θα καταδεικνύω προβλήματα,θέσεις , αντιθέσεις ,κόντρες κλπ που γίνονται και λέγονται στον τόπο που ζώ

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΠΡΟΕΔΡΟΣ δ.σ

Αντιμισθίες δημάρχου, αντιδημάρχων και προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι αντιμισθίες που θα καταβάλλονται από το νέο δήμο Ωρωπού στο δήμαρχο, σε αντιδημάρχους, σε πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, όπως και για τα έξοδα κίνησης των προέδρων των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων, είναι:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Έχοντας υπόψη το άρθρο 92 (αντιμισθία αιρετών) παρ. 2, στο οποίο αναφέρεται ότι: «Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το ογδόντα τοις εκατό (80%) του συνόλου των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου» και λαμβανομένου υπόψη ότι ο μισθός του γενικού γραμματέα υπουργείου, που αποτελεί και τη μισθολογική «οροφή» για τους αιρετούς των νέων δήμων, ανέρχεται σήμερα σε 5.856,80 ευρώ μικτά το μήνα, ο νέος δήμαρχος Ωρωπού θα έχει ως αντιμισθία, 4.685,44 ευρώ μικτά το μήνα.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στο άρθρο 92 παρ. 3, αναφέρεται ότι: «Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το σαράντα τοις εκατό (40%) αυτής». Αυτό σημαίνει, πως ο κάθε αντιδήμαρχος θα έχει ως αντιμισθία 2.342,72 ευρώ το μήνα μικτά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 1.874,18 ευρώ το μήνα μικτά.

Τα έξοδα κίνησης των προέδρων των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθορίζονται από το άρθρο 81 παρ. 2 του «Καλλικράτη», το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα για τον πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας: «Στον πρόεδρο του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας παρέχονται από το δήμο έξοδα κίνησης, που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Επίσης το άρθρο 80 παρ. 4 του «Καλλικράτη» που αναφέρεται στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, παραπέμπει πάλι σε απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνώμη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
ΠΗΓΗ   www.dimosdionisou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου