ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό το blogs δεν έχει καμμία σχέση με την επίσημη Κοινότητα Αφιδνών και απλώς αναφέρω αυτό το όνομα για να δείξω ότι θα καταδεικνύω προβλήματα,θέσεις , αντιθέσεις ,κόντρες κλπ που γίνονται και λέγονται στον τόπο που ζώ

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας»


ΈΜΠΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2011


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/27 Ιανουαρίου 2011
Κύριε Οικονομάκο, ποτέ μέχρι σήμερα  η παράταξη μας, «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», ανέφερε το οτιδήποτε για τυχόν δικαστική ανατροπή του εκλογικού αποτελέσματος, όπως εσείς  αναφέρετε, εκτός αν εννοείτε την καθ’ όλα δημοκρατική και αυτονόητη πράξη μας,
να απευθυνθούμε  στην Δικαιοσύνη κάνοντας αίτηση επανακαταμέτρησης ψήφων, που έγινε μάλιστα και με την παρουσία σας. Μετά λοιπόν από την επανακαταμέτρηση αυτή, αποκαλύφθηκε η μεγάλη αλλοίωση που υπέστη το εκλογικό αποτέλεσμα της 14/11/2010 από λάθη ή παραλήψεις, που ο Θεός γνωρίζει αν ήταν ηθελημένα ή όχι.
Ο συνδυασμός μας  «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έλαβε 6.984 ψήφους έναντι 6.969 ψήφων του συνδυασμού «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» του οποίου ηγείστε, ήτοι διαφορά +15 ψήφους υπέρ του συνδυασμού μας.
Μάθετε κ. Οικονομάκο, πως στην δικαιοσύνη προσφεύγει αυτός που αισθάνεται ότι τον αδικούν και ζητά τη δικαίωση. Όμως, με τον τρόπο που και το ήθος που προεκλογικά δουλέψατε, με τους τόνους λάσπης που μας ρίχνατε καθημερινά μέσα από την νέα μόδα των blogs και των φειγβολάν, ακόμη και κατά την ημέρα των εκλογών, προσπαθώντας έτσι να αλλοιώσετε τη βούληση των συμπολιτών μας τόσο εσείς όσο και ο κουμπάρος-συνεταίρος-συνεργάτης σας κ. Στέφανος Ζαφείρης, δείξατε ξένος προς αυτήν. Δεν την γνωρίζετε κ. Οικονομάκο τη Δικαιοσύνη, ούτε την ηθική της. Γιατί αν πιστεύατε ότι ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος και είχατε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη του, δεν θα είχατε να φοβηθείτε τίποτα απολύτως.
Για μάς το οποιοδήποτε αποτέλεσμα το Δικαστηρίου θα είναι σεβαστό και αποδεκτό. Πιστεύω να πράξετε το ίδιο και εσείς. Αφήστε λοιπόν το αποτέλεσμα των εκλογών να το κρίνει το αρμόδιο Δικαστήριο, αφού δεν αφήσατε να το κρίνει αξιολογώντας σωστά το εκλογικό σώμα του Δήμου Ωρωπού. Αιτία, οι χυδαίες παρεμβάσεις σας. Αυτά με τα εκλογικά.
Κύριε Δήμαρχε, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που έχετε αναλάβει την διοίκηση του νέου μας Δήμου, έχετε δώσει ακριβώς την εικόνα της πλήρους διάλυσης στα διοίκηση του Δήμου. Από τη μια είναι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», κάτι πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά, αλλά είναι και η ανικανότητα σας που αμέσως έγινε ορατή.
  Εσείς κ. Οικονομάκο δεν γίνατε φαίνεται Δήμαρχος για να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα με προοπτική και ας πούμε το πρόγραμμα σας, αλλά για να ικανοποιήσατε ένα παιδικό σας απωθημένο. Θέλατε να σας φωνάζουν Δήμαρχο, να περιστρέφεστε στην καρεκλά του και να οδηγείτε το τζιπ του Συκαμίνου. Τόσο ντόρο κάνατε για ένα αυτοκίνητο!
Αυτές τις λίγες μέρες της διοίκησης σας δεν κάνατε καμία παρέμβαση στην πολύ δουλειά που χρειάζεται ο τόπος και όσες αποφάσεις πήρατε είναι διάτρητες. Μεταβιβάζετε αλλοπρόσαλλες αρμοδιότητες στους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους που έχετε ορίσει υπευθύνους στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, ακολουθώντας ένα δρόμο ρεβανσισμού. Πρέπει να γνωρίζετε όμως, πως κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και κανείς δεν μπορεί να κάνει ό,τι εσείς θέλετε, εκθέτοντας μάλιστα και τους ανθρώπους που σας στήριξαν. Οι διοικούντες είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τους νόμους και όχι να τους παραβιάζουν.
Δικό σας λοιπόν κατόρθωμα που έχετε φέρει σε  παράλογη σύγκρουση και αμηχανία τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών συμβουλίων με τους κατά τόπους Αντιδημάρχους σας, γιατί έχετε μπερδέψει τις αρμοδιότητές τους. Επίσης σε όσες Τοπικές Κοινότητες δεν έχετε εκλέξει, ως Προέδρους, εκπροσώπους  του συνδυασμού σας, δεν έχετε ορίσει ούτε αίθουσα συμβουλίου, ούτε γραμματειακή υποστήριξη,   ούτε καν το αυτονόητο (!) …  γραφείο, όπως ρητά ορίζει ο νόμος. Σε λίγο το αποτέλεσμα θα είναι να συνεδριάζουν στο δρόμο!
Αυτή την δημοκρατία πρεσβεύετε κ. Οικονομάκο; Επειδή συμμετείχαν οι συμπολίτες μας αυτοί σε άλλο συνδυασμό, αποφασίσατε να τους τιμωρήσετε; Στο κάτω-κάτω τους ψήφισαν οι δημότες και ΑΥΤΟ  τουλάχιστον οφείλετε να το σεβαστείτε.
Κύριε Δήμαρχε, σταματήσατε έργα εν εξελίξει, (όπως η οδοποιία που εκτελούσε η π. Κοινότητα Συκαμίνου). Γιατί άραγε βγάζετε τόσο μίσος και μένος απέναντι στους δημότες σας; Δεν είναι αμαρτία γι’ αυτούς να μην έχουν πρόσβαση στα ίδια τους τα σπίτια και ειδικά τώρα τον χειμώνα; Εσείς όμως να πηγαίνετε! 
Έχουν περάσει 25 μέρες κ. Οικονομάκο από τότε που αναλάβατε την διοίκηση του Δήμου Ωρωπού και ακόμα δεν έχουμε πάρει καμιά απόφαση που να σχετίζεται με τα ζωτικά προβλήματα του Ωρωπού. Άραγε δεν υπάρχουν για σας προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν και μάλιστα μετά την εφαρμογή του νόμου του  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», που συνενώνει τόσους δήμους και κοινότητες; Σε όλους τους Καλλικράτειους  Δήμους οι πληροφορίες μας είναι, ότι έχουν γίνει τουλάχιστον τρία Δημοτικά Συμβούλια (ένα κάθε εβδομάδα), για την ΑΜΕΣΗ επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την συνένωση. Φαίνεται όμως, πως ο δικός μας Δήμος, λειτουργεί με …αυτόματο πιλότο! Επίσης φαίνεται, πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πρώην Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες λειτουργούσαν άψογα τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους οποίους ο καθένας ήταν υπεύθυνος. Αλλά πόσο θα διαρκέσει αυτό; Αναμένεται να αναδυθούν σοβαρότατα προβλήματα με αυτήν σας την κωλυσιεργία και την μη ικανότητα παραγωγής συντονιστικού έργου.
Αναφερθήκατε κ. Οικονομάκο στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε και το οικονομικό πρόβλημα των Ελλήνων, την ίδια στιγμή που  το πρώτο ΔΙΚΟ σας έργο ως Δήμαρχος, ήταν ένα τραπέζι στο Μαρκόπουλο, στους υμετέρους -και όχι στους επίσημους καλεσμένους σας αφού δεν παραβρέθηκε κανένας- με ….40 €  κατά κεφαλήν!!! Αυτό είναι το δείγμα που μας καταθέσατε για την οικονομία!
Να ξαναγυρίσουμε κ. Δήμαρχε στα εκλογικά. Προφανώς και εκ των πραγμάτων η ανικανότητά σας να διοικήσετε αυτόν τον μεγάλο Καλλικράτειο Δήμο είναι τόσο παροιμιώδης, που ακόμα και τώρα, όταν σας ρωτούν οι σύμβουλοι σας για την ένσταση που έχει καταθέσει ο συνδυασμός μας «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και το τι μέλει γενέσθαι, τους απαντάτε ψέματα και με υπεκφυγές, πως δήθεν αυτά δεν γίνονται και πως δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα του Δήμου Ωρωπού ή να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές χωρίς την υποψηφιότητα του συνδυασμού σας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ». Και αυτό είναι ψέματα, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά -χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε την απόφαση του Δικαστηρίου- ότι η πιθανότητα να συμβεί αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλη, αφού υπάρχει και σχετική  πρόσφατη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Μόλις σήμερα πληροφορηθήκαμε πως παντού φημολογείται ότι τα στελέχη της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» θα κάνουν πίσω και δεν θα τολμήσουν να συνεχίσουν την ένσταση τους. Για την ιστορία, σας ενημερώνουμε ότι η παράταξη μας, θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα της, γιατί το οφείλει στους συμπολίτες της που την τίμησαν με την ψήφο τους και πιστεύουμε ακράδαντα ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε. Σας παρακαλούμε, να δώσετε επιτέλους ένα τέλος στις απειλές και να πάψετε έστω και τώρα την άνανδρη και δημαγωγική προεκλογική σας «εργασία», αυτή της  λάσπης και της  συκοφάντησης.
Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ικανή, υπεύθυνη, δίκαιη και σοβαρή διοίκηση και μοναδικός στόχος και σκοπός μας, ως υπεύθυνοι πολίτες αλλά και εκπρόσωποι μιας μεγάλης παράταξης, είναι να του την εξασφαλίσουμε.
Το ποτάμι μπορεί να μη γυρίζει πίσω, αλλά, «εστί δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ’ορά».
                  
                                          Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
MAXIMIPOLI.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου