ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΙΔΝΩΝ

Θα ήθελα να τονίσω ότι αυτό το blogs δεν έχει καμμία σχέση με την επίσημη Κοινότητα Αφιδνών και απλώς αναφέρω αυτό το όνομα για να δείξω ότι θα καταδεικνύω προβλήματα,θέσεις , αντιθέσεις ,κόντρες κλπ που γίνονται και λέγονται στον τόπο που ζώ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ

DSC_0049
DSC_0019
Με έντονο το αίσθημα αισιοδοξίας αλλά και σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε με κάθε επισημότητα η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιάννη Οικονομάκου την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010, στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέων Παλατίων.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τις κερκίδες του σταδίου για να παραστούν στην ορκωμοσία και να ευχηθούν από κοντά στον νέο Δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του, την διαχείρηση ενός μεγάλου «Καλλικρατικού» Δήμου.
Ο κ. Οικονομάκος άνοιξε την εκδήλωση με μια περιεκτική ομιλία κατά την οποία δεσμεύτηκε «ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να πάει ο Δήμος μας μπροστά». Χαρακτηριστικά τόνισε: «Ο συνδυασμός μου κι εγώ στην πορεία μας δεν βολευτήκαμε με εύκολες λύσεις ούτε αρκεστήκαμε σε συμβιβασμούς. Είμασταν αποφασιστικοί στη σύγκρουση με τις αντιξοότητες, αταλάντευτοι στις αρχές και στις αξίες μας, συντονισμένοι στο δρόμο του καθήκοντος. 
Δύναμή μας είναι η συναίσθηση ευθύνης, Δύναμή μας είναι η ισχυρή κοινωνική βούληση, Δύναμή μας είναι οι πολίτες». 
Ο νέος Δήμαρχος Ωρωπού δεν παρέλειψε να κάνει και μια προσωπική αναφορά σε αυτή τη σημαντική περίσταση: «Έφτασα στην Αθήνα 12 ετών για να σπουδάσω, να γίνω γιατρός, να προσφέρω στον κόσμο, να θεραπεύσω και να δώσω ελπίδα στους συνανθρώπους μου. Μετά από μια τέτοια διαδρομή γνωρίζω καλά πόσο μεγάλη ανάγκη έχει την κοινωνική προστασία ο αδύναμος, την βοήθεια στο σπίτι ο ηλικιωμένος, τις δημοτικές υπηρεσίες ο φτωχός.
Γνωρίζω ακόμη πόσο ανάγκη έχει καθαρό νερό μια οικογένεια, τα καθαρά πεζοδρόμια ο επιχειρηματίας και τους καλοσυντηρημένους δρόμους ο οδηγός». Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και ως γιατρό και ως Δήμαρχο: «Επί 25 χρόνια με τιμάτε, συμπολίτες μου, κι εγώ προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου να ασκήσω το λειτούργημα μου έντιμα, πιστός στον πρώτο όρκο που έδωσα, τον όρκο στον Ιπποκράτη. Τώρα, έφτασε η ώρα να ανταποδώσω σε όλους σας όσα μου δώσατε απλόχερα, κι είναι πολλά περισσότερα από όσα ονειρεύτηκε εκείνος ο δωδεκάχρονος πιτσιρικάς όταν έφτασε φοβισμένος στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρο του». Με αυτά τα λόγια η συγκίνηση κορυφώθηκε και ο κ. Οικονομάκος δάκρυσε προκαλώντας το δυνατό χειροκρότημα των δημοτών που μοιράστηκαν την συγκίνηση του.
Στον επίλογο κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν την Δημοτική Αρχή πέρα από τις όποιες προεκλογικές διαφορές. Επισήμανε ότι ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια πρόκληση για όλους και μόνο ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει την υπεύθυνη στάση όλων: «Να είναι ο Δήμος κοντά στους πολίτες αλλά και οι πολίτες κοντά στον Δήμο. Ήρθε η ώρα του Ωρωπού», δήλωσε.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Αττικής κ. Βλάχος, κ. Καντερές, κ. Μπούρας και κ. Οικονόμου (ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος), ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιαννάκης, ο πρ. υπουργός κ. Σταύρου, η εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά κα Πωλίνα Χαραλαμποπούλου, ο Αντινομάρχης κ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Μαντινείας κ. Τσαγκούρης, ο Δήμαρχος Θρακομακεδόνων κ. Οικονόμου, ο Δήμαρχος Γέρακα κ. Ζούτσος, εκπρόσωποι των Διοικητών της 180 μοίρας ΧΟΠ και ΚΕΘ, η Διευθύντρια Ασφάλειας Μαλακάσας κα Χούντα, ο Διευθυντής Τροχαίας Μαλακάσας κ. Κατσίφης, ο Διευθυντής Α.Τ. Ωρωπού κ. Τρομπούκης, ο Λιμενάρχης Ωρωπού κ. Θεοφάνους, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΒΑ Αττικής κ. Χάσκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Παναγόπουλος, καθώς επίσης πολιτευτές, πρόεδροι κι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.DSC_0031 VOREINI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου