Στα λευκά ξύπνησαν οι περισσότερες πόλεις σε Ήπειρο και Μακεδονία. 30 πόντους χιόνι έχει το Μέτσοβο, λευκό το τοπίο σε όλο το νομό Φλωρίνης.



Ήδη από χθες τη νύχτα στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων αλλά και σε ολόκληρο το νομό Φλωρίνης χρειάζονται αλυσίδες.


Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ολόκληρης της χώρας, ενώ χιονίζει από τη νύχτα και στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου τις πρωϊνές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου.


Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Σποραδικές βροχές ή χιονόνερο στα ορεινά. Χιόνια σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βροχή ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι έως πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις στα δυτικά πρόσκαιρα αυξημένες.

Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός